Jag tänkte florra i mig chips, dipp och cola igår när barnen somnat.
Men det blev rätt sen nattning och när dom till slut somnat så orkade jag inte hålla på med såna onyttigheter så jag stannade kvar i sängen. Orkade inte ens klä av mig.
Vaknade lite efter 4 och då fick kläderna lämna min kropp och jag gick på en kissrunda och ja, sen kunde jag ju givetvis inte somna om.
Pillade lite med mobilen och vid 6 upp och duscha.
Klockan är nu 10 i 7 och här ligger jag och lyssnar på familjens snarkande.

Igår var jag och Elin till toböle. Ner till stugan och båthuset. Metade lite. Sen till Ränsviken (rensviken? Rännsviken?)  och plockade liljekonvaljer och guhuhuhuhuuuud vad jag älskar att vara i toböle. I skogen, på sjön. Finns det nåt bättre? Jag vill att mina barn ska få göra sånt jag fick göra när jag var liten. Lägga nät, ro (tyvärr finns inte ekan mer, nu bara plastbåt), gå ut i landet och laga ‘hamburgare’ av salladsblad och jordgubbar, leka i skogen osv.
Känns som allt håller på försvinna. Allting förändras ju. Folk blir gamla och vissa även sjuka och det är sorgligt och ledsamt.
Men jag har möjligheten att, om än inte kunna ge barnen exakt samma möjligheter till sånt jag gjorde i barndomen, så ändå att kunna ge dom en del av det.
Jag vill ta med dom ut på sjön bara för att åka runt och känna den friska luften och se hur vackert det är. Och lära dom lägga nät.
Kanske står jag vid båthuset om nåt år med barnen och flinar åt vår stora fångst med sik och abborre, eller svär när vi försöker få bort alla simpor som fastnat. Om det nu alls finns fisk i sjön längre.
Jag måste lägga ner mer tid på sånt. Mindre tårtor, träningsmåsten och annat ångestframkallande.
Mer toböle, skog och hav.

image

För nåt år sen förstörde isen bryggan. Hoppas det kan fixas.

image

Min älskling!

image

Liljekonvaljerna doftar så otroligt gott.

Postat med WordPress för Android