Veckorna jag inte har barnen är ångesten ännu mer påtaglig. Jag försöker verkligen hålla mig sysselsatt för att undvika attackerna, men det är nästan omöjligt. Jag kan på kvällarna tänka på saker jag ska se till att få gjorda nästa dag, för att mota undan eländet. Men så kommer morgonen och jag vill inte ens gå upp. Lyckas till slut tvinga upp mig och börjar långsamt plocka med något här hemma innan jag bestämmer mig för att åka till gymmet. Och väl hemma igen så hamnar jag oftast i soffan. Med jobbiga tankar. 

Jag drar mig för att vara social. Är i nån slags fas där det bara känns jobbigt att umgås. Jag orkar inte, vill inte. Tackar nej till kalas, fika och andra träffar. Jag förstår om någon tar illa upp och inte orkar ha förståelse för mitt mående längre. Men just nu orkar jag inte ens bry mig om det. 

På lördag har Rs jobb vinterfest på Arken. Det bjuds på 3-rätters middag och vi ska åka på det. Är iaf tanken. Och just nu känns det ok för att jag känner ju ingen där. Jag behöver inte försöka låtsas bry mig. Allt jag kommer göra är att koncentrera mig på maten och sen åka hem. Hem till den väntade ångestattacken.

Ångesten på dagen är inte alls av samma kaliber som den som kommer när jag lägger mig på kvällen. Jag drar ut på sänggåendet länge, för hur mycket jag än längtar efter att få sova så vet jag ju hur jävligt det blir när jag lägger mig. 

Jag fick remiss till samtalsterapi i höstas, efter att ha varit sjukskriven över ett halvår. Trodde det skulle innebära att få träffa en terapeut av nåt slag men det är bara en sköterska. Och jag har, trots stor motvilja, gått dit. Tills hon ombokade ett besök pga sjuk, som jag i sin tur måste avboka pga sjukt barn och sen när jag skulle ringa henne för en ny tid så var hon sjuk igen och det blev jul och nyår och jag har inte bokat ny tid. Men måste göra det. Så jag kan be om att få någon annan. 

Fast jag tror inte det funkar för alla att gå och prata med någon. Uppenbarligen gör det ju inte det för mig iaf, så mycket har jag ändå testat det i ett antal olika varianter.

Annonser